A Zóna-diéta Dr. Barry Sears amerikai biokémikus tudományos felismerésein alapul. Ennek az elsőként 1995-ben bemutatott táplálkozási stratégiának az az alapelve, hogy minden főétkezés és köztes étkezés kalóriáinak
kell hogy álljon. A diéta további pillére az esszenciális omega-3 zsírsavak napi bevitele. Az elsődleges cél az, hogy
megfelelő élelmiszerek kiválasztásával és kombinációjával elérjük a hormonális egyensúlyt. Ezt az ideális egyensúlyt (a „zóná”-t)
Dr. Barry Sears „optimum”-nak is nevezi.
A Zóna-diéta egy új, számos tudományos tanulmánnyal alátámasztott táplálkozási stratégia. A Zóna-diéta segítségével elérhető
Emiatt „jó közérzet diétának” is nevezik.
Kétségtelen, hogy az életvitel jobb akkor, ha jobban érezzük magunkat és több erővel rendelkezünk a napi feladatokhoz. De a tudatos táplálkozás és a Zóna-diéta
előnyei itt még nem érnek véget.
Amellett, hogy a hétköznapokban több energiánk lesz,
A Zóna-diéta ezen túlmenően pozitív hatással lehet a következő betegségekre és tünetcsoportokra: