Dr. Barry Sears nagyon világosan fogalmazza meg az Omega-3 zsírsavak mint táplálékkiegészítőkkel szembeni elvárásait.
Legyen: | + Tiszta és koncentrált |
+ Kompakt és stabil |
A gyógyszerészeti omega-3 zsírsavakat általában halolajból nyerik. Az alapanyag (a hal) azonban a környezetszennyezés miatt gyakran nehézfémekkel
(higannyal, poliklórozott bifenilekkel (PCB) és dioxinokkal) szennyezett. Ezért, ha táplálékkiegészítőt választunk, feltétlen ügyeljünk annak
tisztaságára és gondos feldolgozási folyamatára, melynek során az olajból teljes mértékben eltávolítják a szennyező anyagokat. A termék magas
minőségéről meggyőződhetünk a nemzetközileg elismert bevizsgálóhelyek által kiadott tanúsítványok (IFOS) segítségével.
A táplálékkiegészítő szer minőségének elemzése egyrészt a halolaj színének és tisztaságának meghatározásával történik. Az EPA és DHA zsírsavak
ugyanis átlátszó molekulák. Ezen kívül azt is tesztelik, hogy tartalmaz-e a szervezetre káros anyagokat, mint transzzsírsavakat, illetve zsírsav
módosulatokat. Ezek megnövelik a káros LDL koleszterinszintet, és csökkentik a jó HDL koleszterinszintet, miáltal nő a szív- és keringési betegségek
veszélye. További szennyeződések léphetnek fel azon műanyagmaradványok miatt, melyek az olaj feldolgozási folyamata során képződnek az olajban.
További információkhoz juthat, ha ellátogat a www.drsears.com weboldalra.